torstaina, maaliskuuta 18, 2021

Mitä haluan kuvata vuoden aikana?

Vuodessa ehtii paljon ja samalla todella vähän. Kokosin siis itselleni listaa siitä, mitä kaikkea haluaisin jälleen kuluvan vuoden aikana ehtiä kuvaamaan. Osa listan asioista pysyy vuodesta toiseen samana, näin ollen vuodesta toiseen omia suosikkejani. Seuraavassa siis listaa haaveistani.

1. Rannalle!
Rantahommat jäivät kokonaan välistä vuonna 2020, kiitos covid. Piti pitää pientä workshoppia, sekä käydä muuten pitämässä parit rantakuvaukset, mutta kaikki jouduin perumaan kyseisen taudin takia. menetys pitänee korvata tulevana kesänä, mikä suinkin mahdollista, ja rannalle on mentävä ainakin kaksi kertaa! Enemmänkin jos vaan sopivia malleja ja aikoja löytyy. Toiveissa olisi saada vähintäänkin purppuran sävyisiä heijastuskuvia, klassista veisjuoksua ja aivoissani kytee myös pari detail ideaa. Ajankohtana vahvasti auringon laskut ja nousut.

2. Lampikuvia!
Olen pitkään etsinyt omalta seudultani lampia, joille pääsisi hevosten kanssa kuvaamaan. Pitkän pitkän, usean kuukauden haun jälkeen sain tietooni kaksi paikkaa, joista toisen saatavuudesta en ole enää varma. Mutta jos ainakin sinne toiselle, mikäli sopiva malli löytyy. Tottakai taas kerran auringon nousut ja laskut on pop.

3. Hiekkakuopalle! (tai kivilouhokselle, tai luolan suulle)
Omalta alueeltani minulla ei ole tiedossa vielä yhtäkään kunnollista hiekkakuoppaa, jonne viedä hevonen. Nyt kevään tultua käymme kuitenkin katsastamassa yhden potentiaalisen paikan, jos se toimii niin sitten eikun kamera laulamaan. Ette arvaakkaan kuinka paljon haaveilen arabien saamisesta sinne hiekkaan... Jos omalta alueelta ei kuoppia ala löytyä, pitää ruveta konsultoimaan muiden alueen kuvaajia josko muualta nappaisi.

4. Siniset kukkaset!
2020 Kävi tuuri, kun fb tuttavan feedin kautta löytyi sattumalta paikka, joka on sinisenään pieniä kukkia. Tänne pitää päästä keväällä uudelleen, ihan vaikka vain koirien ja kissojen kanssa. Viime vuonnahan haaveilin saavani paikalle pienen kimon/kimoutuvan/voikon Welsh mountin, mutta tulokset olivat huonot, joten koirien kanssa mentiin. Alue on todella pieni, tästä syystä isot hevoset eivät tulleet kysymykseen.


5. Muut kukkakuvat.
Vähän sama kuin yllä, mutta tähän kategoriaan menevät sitten kaikki muut. Omenpuut, kirsikat, syreenit, valkovuokkomeret (mitä ei muuten löytynytkään mistään yleisesti näppärästi), ylipäätään kaikki mahdolliset kukkameret.


6. Mustat ja kimot studiossa!
Studioprojektit jatkuvat ja edelleen metsäsätän mustia ja kimoja hevosia studiokuviin. Näitä on yllättävän vaikea löytää! Ja jos vielä yhden toiveen uskaltaa heittää, niin kouluhevosen lihaksistolla kiitos. Taulukuvat kiikarissa mennään.

7. Riehumiskuvat barokeista/ic hevosista
Ja jottei homma käy liian helpoksi niin lähikuvina kiitos. Detail kuvia, jotka sopisivat kenen tahansa seinälle. Lyödäänkö vetoa, että näitä kun yritän niin 98% epäonnistuu. Tosin jos edes se 2% onnistuisi ja saisin muutaman kaipaamani kuvan niin olisin super iloinen!

8. Liikkeet studiossa
Olen muutaman kerran yrittänyt hypyttää hevosia studiovaloissa. Onnistumisprosentti aika 50/50, ensin onnistui ja sitten ei ollenkaan. Projektia pitää siis jatkaa ja kehittää eteenpäin, jotta saisin taas haluamanilaisia kuvia.


9. Rodut.
Welshit, arabit, tinkerit, barokit, näyttävät eläimet. Studiossa ja miljöössä. Kaikki tänne kiitos!

10. Vaaleaa kirjavaa.
Valkoiseen taustaan tähtäävät fine art kuvat kirjavista hevosista. Lisää tästä kunhan pääsen vauhtiin.


11. OREJA
Oreja siellä, oreja täällä. Oreja on aina kiva kuvata koska se niiden esiintyminen ja charmi on helpompi kaivaa ulos ja kuviin kuin ruunilla ja tammoilla. Harmillisesti yleensä saan kuvata vuodessa ihan vain muutaman oripojan.

12. Kalenterin kokoaminen vuodelle -22
Tämä sinänsä ei suoraan ole kuvaamista, mutta haluaisin saada kuvattua sellaisen setin kuvia, että voisin loppuvuodesta hyvillä mielin koota kuvakalenterin seuraavaksi vuodeksi. Tämä on yllättävän vaikeaa, kun kritisoi jatkuvasti omaa työtään.


Huh. Siinä oli kyllä jo kohtia ihan riittämiin, ja nämä tulivat vasta näin äkkisältään mieleen. Suurin osa koskee hevoskuvia, koska niitä olen vuosien aikana miettinyt eniten. Lemmikkien kanssa mennään vielä hiukan enemmän fiiliksellä ja ajatuksella "inspiroidutaan siitä mitä tulee vastaan". Toki esim koirat olisi ihana upottaa vaikka mihin taustoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti