maanantaina, huhtikuuta 05, 2021

Vahva aloitus vuodelle

Kirjoittelent tätä postausta maaliskuun puolella, juuri kun koronasulku alkoi uudelleen. Koronasta huolimatta kuvaustalvi ja -kevät alkoi vahvasti. Pelkkiä hevoskuvauskansioita on 19, koirakuvauskansioita 6 ja kissakuvauskansioita 2. On siinä kolmelle kuukaudelle ehtinyt kuvaamaan ihan kiitettävästi. Toki kuvaukset hyvin vahvasti painottuivat tammikuulle ja helmikuun alkuun, kun myös täällä Varsinais-Suomessa oli todellinen "winterwonderland". Postauksen julkaisupäivään mennessä toivon myös käsitelleeni nuo kaikki kansiot. Iso-osa kuvauksista on omia projektejani, ja näitä kuvia käsittelen aina kun muilta kerkeän, mistä syystä projektikuvien käsittelyaika venyy välillä pitkäksikin. Piti jälleen tehdä itselleni keskeneräisten töiden lista, jotta pysyn kärryillä siitä mitä on vielä tekemättä.

Sinänsä harmillinen (toki arvattava) tuo koronan uudelleen nouseminen studiotyöskentelyn kannalta. Juuri kun itse alkoi päästä siihen kunnolla sisälle ja motivaatiota olisi, pitää hidastaa ja jättää sisätyöskentely hetkeksi aikaa unholaan jälleen kerran. Varsinkin kun suunnittelin starttaavani hevosten studiokuvausprojektin jälleen maalis/huhtikuussa kun noiden taustan rautaputkien ym. kanniskelu paljain käsin ei jäädyttäisi sormia ja touhu olisi kaikinpuolin mukavampaa. Täytynee sitäkin starttia lykätä, edelleen haaveilen niistä mustista ja kimoista hevosista studiossa.

Toki maaliskuu kuvausten kannalta muutenkin haastavaa aikaa, klippaukset, lumettomuus, karvan lähtö ja mahdolliset jäätiköt yöpakkasten jäljiltä eivät ole helpoin kuvasuyhdistelmä. Toki esimerkiksi lehdettömät pajukot ovat nyt kauneimmillaan! Niihin tulee usein ihana oranssin lilertävä sävy, samoin harmaat lehdettömät pusikot voivat olla hyvinkin harmoninen tausta. Koska maaliskuu nyt kuitenkin vaikuttaa kuvausten kannalta harmillisen rauhalliselta, keskityn tämän ajan nyt suunnitteluun, editointiin ja rekvisiitan askarteluun. Tekeillä on mm. huikea tyllimekkosarja, niistä oma postauksensa myöhemmin. Samalla voisin myös herättää henkiin taka-alalle jääneen höyhenprojektin JA siihen vielä päälle haluaisin koittaa 2015 vuoden "sidottu" teemaa uudelleen, josko saisin sen nyt paremmin onnistumaan kuin aikoinaan. Myös muutamia lokaatioita pitäisi etsiä ja alkaa pohtia, milloin kesän rantakuvauspäivät pidettäisiin, sekä vetäisikö toisen niistä portfoliopäivän muodossa myös muille kuvaajille. Paljon jännittäviä asioita.

Tämä to do-lista pitenee pahan kerran mitä enemmän asiaa mietin, joten nyt pieni paussi ja muutama kuva vuoden 2021 alusta tähän koristeeksi!







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti