maanantaina, maaliskuuta 29, 2021

Rim light versio 2

Julkaisin pari viikkoa sitten postauksen, jossa ensimmäistä kertaa testasin oikein ajatuksella eläinten kanssa ns. "rim light" valaistusta. Kyseisessä postauksessa ensitestaajina olivat omat kissani ja testauksen sujuttua suurinpiirtein sujuvasti päätin ottaa myös toisen testauskerran. Tähän kertaan kuitenkin värväsin mukaani koiria, kaksi aika erilaista. En ole mikään koiratietäjä, eivätkä koirat varsinaisesti kuulu erikoisalaani, mutta onhan noita ihana kuvata! Ensimmäisenä testikaverina oli Espanjanvesikoira ja toisena Whippet. Kaksi aika erilaista koirarotua, ja oli mielenkiintoista ylipäätään tutkia miten valo näiden turkeissa käyttäytyi. Mennäänpä eteenpäin koira kerrallaan! Ensin kuva, sitten teksti:


Ensimmäisenä siis Espanjanvesikoira, jolla oli muuten aivan valloittava turkki! Ihana kikkara. Näissä kuvissa käytin muuten myös ensimmäistä kertaa taustakartokia kankaan sijasta. Oli aika kiva kun mikään ei ollut rypyssä! Tosin asettelu oli minulla ensin pielessä, mutta eiköhän se siitä. Nyt onkin hirmuinen hinku ostaa mm. pinkkiä, vaaleansinistä ja keltaista taustakartonkia.. Mutta takaisin asiaan. kuten kuvassa näkyy, niin tuon karvan kikkaraisuuden takia myös kuvan vaaleissa osissa säilyy hauska tummuksien ero kun kikkarat luovat oman varjonsa. Koiran väri itsessään taas luo omat haasteensa, kun musta herkästi meinaa hävittää itse itsensä, varisinkin tässä kun valo ei niin voimakkaasti pääse osumaan koiran mustiin kohtiin. Asento kuitenkin aika kiva ja valo osuu yllättävän hyvin koiraan, vaikka paljon se kuitenkin vuotaa ns. yli, mutta itse tässä pidän siitä että koirasta näkyy muutakin kuin vain valaistut ääriviivat.

Tuollainen mustan ja  vaalean turkin sekoitus luo kyllä muutenkin omat hankaluutensa valaistuksen kannalta, mutta sen pariin voisin pureutua joskus toiste, kunhan esimerkkikuvia ja kokemusta kertyisi hieman lisää.


Seuraavaksi oli Whippetin vuoro. Ensi silmäyksella kaksi hyvin samanlaista kuvaa. JES olen siis onnistunut jossakin, sillä onnistuin luomaan saman tyyppisen valosetupin kaksi kertaa peräkkäin siten, että valaistusta on kuitenkin välissä muutettu. Kuitenkin kun katsoo kuvia niin on niissä vähän erojakin. Ok koirat ovat voineet istua inan eri kohdissa, mutta kun katsotaan miten valo käyttäytyy tuolla karvassa niin näyttäähän se ihan erille! Whippetillä valo on jotenkin paljon suoraviivaisempaa suoremman ja lyhyemmän karvan vuoksi. Se valo juoksee ikäänkuin suorina viivoina ympäri koiraa, soljuen välillä sieltä täältä vähän yli, kun taas toisessa koirassa juurikin tuo karvojen kikkaruus rikkoo sen valon viivoja. Molemmista näistä kuvistahan pidän kovasti, hauska tosin myös huomata että asettelin koirat ihan samoin päinkin, vaikka hyvin olisin voinut kääntää jommankumman toiseenkin suuntaan. Nämä on molemmat kuvattu myös vähän alaviistosta, mikä näkyy hauskasti kuvassa, jotenkin yhdistettynä noihin ääriviivoihin jopa pientä majesteetillisuutta.

Haluanko tehdä näitä lisää? KYLLÄ. Haluanko luoda kokonaisen sarjan? KYLLÄ. Haluanko oppia käyttämään valoa näin muutenkin kuin ehkä vain profiilikuvissa? KYLLÄ.
Siinäpä taas vasta opeteltavaa. Onneksi on vielä pari valaisun verkkokurssia jäljellä, niitä voisi ruveta taas tuijottelemaan kunhan aikaa vain löytäisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti